Geschiedenis & Collectie

Geschiedenis

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.

Na bijna 700 jaar onafgebroken bewoond te zijn, is het de wens van de laatste bewoner dat kasteel en park als eenheid in stand worden gehouden. Geldersch Landschap & Kasteelen richt het vrijwel lege kasteel na een grondige restauratie opnieuw in. De collectie vertelt het verhaal van het kasteel, de bewoners en de tijd waarin zij leefden.

De inrichting in historische trant weerspiegelt de laatste bloeiperiode aan het begin van de 20ste eeuw, ten tijde van het echtpaar Van Pallandt-Loudon. Diverse achtergebleven objecten, zoals in de bibliotheek van het kasteel, zijn aangevuld met talloze bruiklenen en schenkingen. Bijzonder zijn de topstukken uit de omvangrijke portretcollectie die baron van Pallandt schenkt aan de Brantsen van de Zyp Stichting.

Bekijk de collectie van kasteel Rosendael

Bekijk de gehele collectie van Geldersch Landschap & Kasteelen