Scholen

Kinderen kijken er vaak reikhalzend naar uit: het jaarlijkse schoolreisje. Kasteel Rosendael biedt scholen een betaalbaar programma met vertier en educatie in een van oorsprong middeleeuws kasteel met schitterend groot landschapspark.

Schoolreisjes

Het Super Snuffel Speur Spel is een ontdekkingsreis buiten in park Rosendael met een gids. De Bedriegertjes waren voor de opa’s en oma’s van de kinderen een ware attractie en dat zijn ze nog steeds. 
Het tweede schoolreisprogramma is een tocht door het kasteel met een hofdame of een lakei. De kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. De erwtentest maakt uit of ze een echte prins of prinses zijn. De kinderen mogen verkleed naar het kasteel komen.

Lespakket kasteel

Kastelen zijn spannende plekken voor kinderen en geweldige plekken voor onderwijs. In kasteel Rosendael bij Arnhem gaan leerlingen in de basisschoolleeftijd terug naar de tijd dat de graven en hertogen van Gelre hier woonden. Het lespakket ‘Meer dan een veilige plek’ is speciaal ontwikkeld met en over kastelen in Gelderland. Het biedt lessen voor in de klas inclusief instructie voor de leerkracht en een bezoek aan kasteel Rosendael.