Rosendael
Kasteel en park Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
T (026) 364 46 45
E rosendael@glk.nl
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Bezoek kasteel en park

Kasteel

Op dinsdag t/m donderdag bezoek je het kasteel met rondleiding (ca. 60 min.) V.a. 1 sept!
Op vrijdag t/m zondag ontdek je de begane grond en het souterrain van het kasteel zelf (ca. 35 min.). Een kasteelbezoek reserveer je vooraf online. Met je kasteelticket mag je ook het park ontdekken!

Reserveren tickets, openingstijden & entreeprijzen

In het kasteel lijken de bewoners bijna nog rond te lopen. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18e en 19e eeuwse grandeur van het interieur herleven.

Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Het imposante kasteel met zijn grote ronde toren staat in één van de oudste en fraaiste parken van ons land. Je maakt hier kennis met de kleurrijke geschiedenis en met de vroegere bewoners van Rosendael. Hun portretten hangen als vanouds in de ontvangstvertrekken, om aan gasten te laten zien dat zij uit een eeuwenoud geslacht stammen. 

Download gratis kasteelroute in IZI Travel app
Met de gratis IZI.Travel app op je smartphone ontdek je alle verhalen van het kasteel! 
Gebruik van de IZI.Travel app: 
• Download gratis de IZI.Travel app in de appstore of op Google Play.
• Na installatie open je de app.
• In de zoekbalk bovenin het scherm typ je de naam van het kasteel.
• Selecteer de tour naar keuze door op de foto te klikken.
• Klik op Start en Speel alle verhalen af .
• Klik op balk onderin beeld op de streepjes om de tekst te lezen en/of op de luidspreker voor de audiotour.
• Voor de volgende kamer klik je op de pijltjes vooruit.

Museumkaarthouders > bezoek souterrain, stallen & park
Is het kasteel volgeboekt? Als Museumkaarthouder heb je van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de museale presentatie met als thema "Sport, spel en vermaak" in het kasteelsouterrain, bezoek vervolgens de oude stallen van het kasteel en daarnaast mag je ook het park gaan ontdekken met de Beleef!plattegrond. Een kijkje in het souterrain kan je ter plaatse aan de kassa reserveren en duurt ca. 15 minuten. Neem altijd je Museumkaart mee want deze wordt gescand!

Ontdek het park

Voor het park en de Bedriegertjes is vooraf reserveren niet nodig!
Openingstijden & entreeprijzen

Graven en hertogen van Gelre hadden hier vroeger hun residentie. Toen was al een tuinman in dienst en er groeiden druiven in de kasteeltuinen. Ook waren er leeuwen en andere dieren te vinden. In de zeventiende eeuw groeide Rosendael uit tot een vermakelijk waterpretpark dat bezoekers trok van ver over onze grenzen. Verfraaiingen van gerenommeerde ontwerpers werden in de achttiende eeuw toegevoegd. Gelukkig bleven deze bewaard toen het park in de negentiende eeuw veranderde in een landschapspark. 

Sinds 1977 is Geldersch Landschap & Kasteelen eigenaar van Rosendael. Het park werd hersteld, de oranjerie herbouwd en de rozentuin opnieuw aangelegd. Tegelijk werd het kasteel gerestaureerd en in bewoonde sfeer ingericht. Herstel van Bedriegertjes en Theekoepel vervolmaakten het ensemble. 

Het park trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland.

Beleef!plattegrond 
De Beleef!plattegrond wijst je de weg, en geeft aan welke dingen je niet mag missen. Loop over het blote voetenpad, ga hutten bouwen of speur naar diertjes in de bosvijver. Zoek naar dierensporen, stap in de grote levensboom en ontdek de vier sprengen in het park! Laat je natuurlijk ook verrassen door de Bedriegertjes

Layer app
Bekijk de vele historische prentbriefkaarten, beleef hoe bezoekers in vroeger tijd vermaak vonden in park Rosendael en neem een kijkje in de Theekoepel, terwijl je buiten staat met de Layar-app.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer: A12 Utrecht - Oberhausen, afslag Arnhem-Noord, richting Velp / Rozendaal, Rozendaal aanhouden.
Openbaar vervoer: vanaf Arnhem CS, buslijn 8, halte Kerklaan ligt op ruim 5 minuten lopen van het kasteel.