Toegankelijkheid

Kastelen zijn gemaakt om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van Kasteel Rosendael.

Slecht ter been

Op kasteel Rosendael kan een minder valide bezoeker met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het kasteel en bij de entree van het park om vervolgens het park of kasteel te bezichtigen. U kunt hier van tevoren over bellen, zodat wij het hek op het voorterrein voor u kunnen openen. Ook is er een invalidenparkeerplaats aanwezig achter horecagelegenheid De Oranjerie.

In het souterrain van het kasteel zijn toiletten aanwezig. Hiervoor dient een trapafgang met armleuning van 5 treden genomen te worden. Helaas is er in het kasteel geen invalidentoilet aanwezig, maar in horecagelegenheid De Oranjerie is deze wel aanwezig. Deze is geopend van medio mei t/m medio oktober.

Voor een bezoek aan het kasteel dient een trapopgang opgelopen te kunnen worden. De hoofdtrap van het kasteel heeft 8 treden en heeft geen armleuning. Indien gewenst kan ook de trapopgang met armleuning van 6 treden bij de veranda genomen worden.

Op de begane grond is een rolstoel, rollator of ander mobiel hulpmiddel toegestaan. 

Het omliggende kasteelpark is weliswaar heuvelachtig maar heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op diverse plekken staan bankjes in het park waarop u heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving.

Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel. Een van onze medewerkers kan u eventueel ook begeleiden tijdens uw bezoek.

Visuele beperking

Het kasteel heeft smalle wenteltrappen met ruim 300 tredes en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan om met een begeleider te komen. De begeleider heeft dan gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.

De izi.TRAVEL app biedt een audiotour aan door Kasteel Rosendael. Hiervoor heeft u een smartphone en oortjes of een koptelefoon nodig.

Kleine kinderen mee

Buggy's en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in de stallen worden geplaatst. Er zijn kluisjes aanwezig bij de receptie. In De Oranjerie is een babyverschoontafel aanwezig.

Auditieve beperking

Alle zalen zijn voorzien van informatieve tekstborden. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een Beleef! plattegrond mee.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

Bekijk wat we al doen en waar we aan werken, om iedereen een fantastische dag te laten beleven.

Toegankelijk voor iedereen